Home anotace Na křižovatce galaxie Informací

Na křižovatce galaxie Informací

0
Na křižovatce galaxie Informací

Informace jsou v dnešní hektické době drogou každého smrtelníka. Je jedno jakému tématu dáváme přednost. Z pomyslného tácu s nic nevážícími vyhledávanými komoditami 21. století uzobáváme téměř nevědomky každou vteřinu. Čím rychleji se něco dozvíme, tím lépe. Celá odvětví průmyslu a všichni ti, kteří něco obchodují, se snaží zjednodušit a napřímit cestu mezi svým „zbožím“ a konečným spotřebitelem. Snažíte se také dohonit čas? Mám pro vás jednu zkratku. Vede knihou, jak jinak.

V těchto třech krásných papírových dimenzích odkryjete tolik zajímavých skutečností jednoduše a s noblesou. Vše je samozřejmě doprovázeno stylovými ilustracemi. Takže co na tom, že jsou knížky v angličtině. Bystré oko a rychlost spojení s naší centrálou to zvládne s lehkostí.

Knížky naleznete v našem katalogu pod signaturami IN274588, IN274586 a IN274587. Foto/Václav Školoud

Projdete si evoluci kola, zastavíte se v čase a úzkostnou potřebou člověka ho lapit třeba do pendlovek. Seznámíte se s tiskovým procesem nebo historií vakcinace, což je zrovna v této době velmi populární téma. A jak vlastně funguje telefon, světlo a jak je možné, že letadlo létá? Do nekonečného světa rozkvetlého vesmíru se přenesete díky další knize. Fotosyntéza? Barvy? To všechno se tu dozvíte. Jak se množí květiny, jak spolu komunikují stromy a houby. A co ta veliká páchnoucí kytka? Jak je tohle všechno možné. Takových pokladů na naší křehké Zemi.

Knížky si můžete půjčit v oddělení cizojazyčné literatury. Ve stejném oddělení se do nich můžete zabrat i na balkóně při pohledu do korun stromů. V takovémto případě už informace i něco váží, přináší emoce a vzbuzují představivost. Tak dejte na chvilku pokoj klouzavému displeji a vezměte to do svých rukou. Protože v nich držíme a spřádáme celý svůj život.

A world of discovery, A world of plants a A world of information jsou od nakladatelství Walker Studio, autory jsou James Brown (text) a Richard Platt (ilustrace) a voní…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here