Home anotace Něco málo z Japonska

Něco málo z Japonska

0
Něco málo z Japonska

Není žádným tajemstvím, že mám rád design a grafiku. Proto jsou mé příspěvky většinou zaměřené na podobná témata. Do knihovního fondu nám přibyla nová knížka nejen pro grafické designéry, ale třeba i cestovatele. A aby bylo úplně jasno, jmenuje se From Japan. Vydalo ji nakladatelství Counter-Print, které se může pochlubit opravdovými skvosty pro náročné oko čtenáře.

Při listování knihou můžeme porovnávat jednotlivé designy japonských grafiků s naší produkcí. Samozřejmě je v knize vybráno to nejpovedenější, avšak z minimalismu a čistoty návrhů by se tuzemští návrháři mohli inspirovat. I když vím, že mnohdy si zadavatel dokáže vydupat skutečné libůstky…

Díky ornamentální japonštině dostávají produkty další rozměr. Stávají se nedílnou součástí grafiky, což by tedy samozřejmě mělo být samozřejmé. Ale nebojte se kniha je také plná anglické typografie. Jsou tu ukázky plakátů, obalového designu, vetkávaných etiket, motivů na trička a jiného produktového designu.

Publikace obsahuje osmnáct společností, které se v Japonsku grafikou zabývají. Můžete si ji vypůjčit ve vědecké části knihovny pod signaturou N274597. Přeji ať načerpáte spoustu inspirace a chuti do práce, ať už je jakákoli.

Václav Školoud, oddělení doplňování a zpracování fondu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here