Home knihovny Světový den knihy a autorských práv

Světový den knihy a autorských práv

0
Světový den knihy a autorských práv

„Květiny a knihy jsou pro mnoho

lidí právě tak nezbytné

jako denní chléb.“

HONORÉ DE BALZAC

Dnes slavíme Světový den knihy a autorských práv. Do akcí Světového dne se pravidelně zapojují vedle jiných institucí a dalších veřejných subjektů i knihovny. Jelikož v současné koronavirové krizi nemáte možnost svou knihovnu navštívit, rádi bychom vám u této příležitosti představili knihu Knihovny Ústeckého kraje v novém miléniu a umožnili vám do knihoven alespoň nahlédnout.

Publikaci vydala Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem v roce 2019 za podpory Ústeckého kraje. Poděkování za její vydání patří i ředitelům a metodikům pověřených knihoven v Ústeckém kraji, jejich kolegům a spolupracovníkům, ale také představitelům obcí a měst a jejich úředníkům a všem autorům fotografií, bez jejichž pomoci s přípravou materiálů by kniha nevznikla.

Ukázka z knihy Knihovny Ústeckého kraje v novém miléniu. /Foto Václav Školoud/

Na stránkách knihy navštívíte řadu krásných míst. Nahlédnete do malých i větších knihoven a prohlédnete si města a obce, v nichž knihovny sídlí. Dozvíte se spoustu nových a zajímavých informací nejen o lokální historii, vývoji regionálního knihovnictví a knihovnách samotných, ale také o jedinečných místech Ústeckého kraje.


Stejně jako se ptáme starostů, knihovníků a čtenářů v knize, pokládáme otázky i vám:

Co pro vás znamená kniha?

A co pro vás znamená knihovna?

Odpovědi můžete zaslat do komentářů.


Knihovny Ústeckého kraje v novém miléniu. Vydání první. Ústí nad Labem: Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, 2019. 163 stran. ISBN 978-80-7055-235-3.

/Jana Bednářová/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here