Home cizí jazyky Nemůžete navštívit knihkupectví? Knihkupectví přijde za vámi

Nemůžete navštívit knihkupectví? Knihkupectví přijde za vámi

0
Nemůžete navštívit knihkupectví? Knihkupectví přijde za vámi

V poslední době často navštěvuji internetovou stránku uk.phaidon.com. Je to jak s krabicí čokoládových bonbonů. Vezmete jeden a nemůžete přestat. Jsou zde opravdu vizuálně krásné knihy, které bych chtěl do jedné mít ve své knihovně. Bohužel ale nemám Arabelin prsten a můžu se jen kochat. Nevadí, ono to stačí. Jde také o inspiraci, které jsou tyhle webovky plné. Při prohlídce nabídky předního vydavatele publikací o výtvarném umění cítím, jak mi šrotují závity a rodí se nápady.

Tak tuhle knížku bych si přičaroval hned. Sovětské vesmírné grafiky si pamatuji z mládí. Z doby, kdy jsem hltal Abíčko. Foto ze stránek nakladatelství Phaidon.

Najdete tu knihy jak pro fajnšmekry, tak i pro děti. Každá je ale precizně zpracovaná, má bezchybný design a především výživnou náplň. Společnost vznikla v roce 1923 ve Vídni a mezi její první tituly patřilo německé vydání Platónových děl. Více o historii nakladatelství se dozvíte na uvedených stránkách.

Díky přímé spolupráci s umělci z celého světa vznikají skutečné perly knižního umění. Pořídíte tu knížky nejen z oblasti výtvarného umění. Jsou tu také skvosty pro gurmány a filmové nadšence. U každé knihy si lze prolistovat pár stránek. Nechybí základní technické údaje o publikaci, v několika větách je představen její autor a vaše rozhodnutí o koupi mohou podnítit i recenze spokojených majitelů.

Tyhle dřevěné designové hračky si přejí k Vánocům asi spíše dospělí. Sám bych si je vystavil do knihovny a nechal bych na nich nejednu chvíli viset své oči. Foto ze stránek nakladatelství Phaidon.

Koupit si na stránkách můžete i barevné balíčky knih. Bílá, modrá, černá nebo pruhovaná. Ani jednou barvou nešlápnete vedle. Posuďte sami návštěvou přímo zde. Kolekce knih nejsou omezeny jen barvou. To by bylo příliš přímočaré. Stejně jako život není jen černobílý. Jste-li milovníky knížek, tato stránka vás dostane. Tak šup, já si jdu vsadit sportku, aby na vás něco zbylo.

/Václav Školoud/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here