Home anotace Schichtova kuchařka nejen pro sváteční stůl

Schichtova kuchařka nejen pro sváteční stůl

0
Schichtova kuchařka nejen pro sváteční stůl

Schichtova kuchařka: vybrané předpisy. 1.–5. díl. [Praha: Schicht, 192-]. Společně s publ. Kniha receptů a návod k upotřebení a Schichtova kuchařka 1.–5. díl ve společném kartonovém obalu.

Hledáte inspiraci pro váš stůl? Nevíte, co upéct k nedělní kávě a co připravit k obědu ve všední den, čím naladit chuťové pohárky vašich blízkých? Rádi byste letos vyzkoušeli nový recept? S nápady by vám mohly pomoci originální česky psané kuchařky, které za první republiky vydával ústecký průmyslník Johann Schicht (1855–1907).

Candát na modro

Schichtovy kuchařky nabízí v pěti dílech nejen kuchařské předpisy („jen prakticky vyzkoušené“!), ale i rady pro dobré hospodyňky. Naučíte se jak prostírat stůl, jak zavářet a nakládat ovoce, jak vařit kávu a vybrat správnou kávovou konvici, získáte další zajímavé tipy pro domácnost (kuchyňský kalendář vám například poradí, které potraviny se na stůl nehodí v určitých obdobích roku). Protože sešity byly součástí propracovaného reklamního systému a měly nalákat zákazníky, potěší vás návodné černobílé fotografie a barevné ilustrace pokrmů.

Mrkvová kaše

Pro zimní období jsou kromě hutných masných pokrmů jistě inspirací návody na přípravu polévek a další dobroty. Z dlouhého výčtu lze jmenovat Zajíce na černo, Hovězí maso v lasturách, Vepřové kotlety s pikantní omáčkou, Švédskou pivní polévku, Polévku z vína sherry, Pistáčkovou polévku, Cibulovou polévku s parmezánským sýrem, Marinovaného slanečka, Bramborovou slámu, Dámský punč, Čokoládu s vínem, Sachrův dort.

Visanový věnec

Schichtovy kuchařky si lze jako digitalizovaný dokument prohlédnout ze systému Kramerius i z pohodlí vašeho domova a recepty si ihned vyzkoušet. Dobrou chuť.

Jana Bednářová

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here